כמו בכל התחלה חדשה אם רוצים להשיג תוצאה חייבים קודם להבין איפה אנו נמצאים ברגע הנתון ומכיוון שנושא הבלוג תשע עשיריות היא התנהלות פיננסית נכונה, הרי קודם כל עליי להבין מה מצב הפיננסים שלי נכון להיום מבחינת התחייבויות למוסדות פיננסיים.
ובכדי להבין זאת קודם כל יש לבדוק את מצב חשבון הבנק, לסכם ביחד את כל ההתחייבויות הקיימות וכתוצאה מכך תתקבל תמונת מצב נוכחי.
בוא נראה מה קורה בחשבון הבנק…..
[צילום מסך של מצב החשבון נכון להיום]
[צילום מסך של התחייבויות עתידיות – ניצול מסגרת אשראי בחשבון הבנק]
אז אם נסכם רק את שני המספרים הנ"ל יוצא שההתחייבות שלי לבנק (מוסדות פיננסיים) עומדת על 68,833 שקל נכון לשעת כתיבת שורות אלו (18/11/2021 בשעה 23:17).
כרגע נשאלת שאלה – האם בסיכום של 2 סכומים הללו מסתכמות התחייבויות שלי כלפי מוסדות פיננסיים (בנקים)?
למיטב הבנתי לא, כי הרי כל אחד מאיתנו אוהב לממן דברין נוספים ואם אין בנמצא סכום כסף המתאים לרכישת משהו מסוים שדורש סכום העולה על 100 שקל 🙂 , הרי אנו רגילים לחפש אפשרויות מימון הקיימות בשפע בשוק החופשי שלנו ולכן כרגע מוטלת עליי משימה נוספת לבדוק מהן התחייבויות שיש לנו ממקורות שונים, ורק לאחר שכל אלו יסוכמו יחד, ניתן יהיה לראות את גובה ההתחייבות הכללית וגם מיהם המוסדות השונים שאיפשרו לנו לקלב מהם מימון :-).
שלא תחשבו לרגע – אין לי שום טענה או משהו כלפי אותם המוסדות, הרי הם איפשרו לנו לממן ולצרוך את אותם הדברים שיש לנו היום ויוצרים שפע בחיינו, אבל בכל מקרה חייבים לדעת מקורות המימון במטרה להגיע ליעדים ומטרות שלשמם התחלתי את המהפך האישי.
אז המשימה שלי לשבוע או שבועיים הבאים לעשות רשימת כל מקורות המימון במטרה להבין מהי גובה ההתחייבות הכללית שלי נכון בנקודת ההתחלה של מסע מרתק זה.
עדכונים יבואו בפוסטים הבאים וככל שאאסוף חומרים חדשים בנושא הספציפי.